Tjerkwerd - Sylroede

Nog geen vier kilometer onder Bolsward ligt Tjerkwerd. Het dorp heeft ongeveer vierhonderdvijftig inwoners en is daarmee de kern voor de vele omliggende buurtschappen. Met de ligging aan de Workumer trekvaart en het Van Panhuyskanaal is Tjerkwerd een geliefde woonplaats voor watersportliefhebbers.

Over Tjerkwerd

Kinderen uit het dorp kunnen naar de eigen peuterspeelzaal en basisschool De Reinbôge. De school huisvest tegenwoordig onder andere een bibliotheek en de kinderopvang. Het kaatsveld is in de zomer de plek waar inwoners elkaar tegenkomen. Tjerkwerd heeft enkele galerieën, een theetuin annex bocante en een kerkje met nijverheidszaken. Tjerkwerd is ook het dorp waar schrijver Hylke Speerstra geboren is.

Goede busverbinding

Veel inwoners gebruiken de faciliteiten van Bolsward waarmee het dorp, net als met Workum, een goede busverbinding heeft.

Woningbouw

Op het terrein van de oude ijsbaan aan de zuidoostzijde van het dorp worden vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen gebouwd, waarvan nog een beperkt aantal beschikbaar is.

Belangstelling?

Neem contact op met de heer J. Menage van team Ruimtelijk Beheer en Duurzaamheid, via telefoonnummer 14 0515.

Scroll over de kavels voor de actuele prijs...

Bekijk toekomstige situatie

Bekijk beschikbare kavels

Afbeeldingen

Water

Op de kaart

0  reacties

Gemeente Súdwest-Fryslân
Marktstraat 15
8601 CR Sneek

Telefoon: 14 0515
E-Mail: info@sudwestfryslan.nl
t.a.v. de heer M. Koekkoek of de heer J. Menage