Sneek - Oudvaart

U vindt de waterrijke wijk Oudvaart binnen de contouren van Stadsrondweg Oost. De oorspronkelijke landschappelijke kenmerken zijn belangrijk geweest voor de invulling van dit gebied. De gemeente is met ontwikkelaars in gesprek over de drie nog te bebouwen locaties.

Locatie 1 - De Hoofden

Op deze locatie verrijst appartementengebouw ‘Magna Fossa’. Het wooncomplex bestaat uit negentien duurzame en gasloze appartementen; variërend in grootte van ongeveer 71 tot 108m2. De appartementen beschikken over één, twee of drie slaapkamers of een inloopkast. Daarnaast beschikt elk appartement over een eigen parkeerplek op het binnenterrein en een fietsenberging. De vergunning voor de bouw van 19 koopappartementen is inmiddels aangevraagd en Makelaardij Sneek is gestart met de verkoop.

Locatie 2 - Hefwerk

Ontwikkelcombinatie De Fuut had tot voor kort 14 dijkwoningen te koop op deze locatie. Hoewel er genoeg interesse was, viel de verkoop tegen. Wij zijn nu opnieuw in gesprek met De Fuut over een alternatief plan. Wij hopen u hier in het najaar meer over te kunnen vertellen.

Locatie 3 - Grienedyk

De gemeente heeft bekeken of er andere mogelijkheden zijn voor deze locatie (binnen de huidige kaders van het bestemmingsplan). Inmiddels is het conceptplan voor de bouw van 34 appartementen (huur/koop) klaar. Het ontwerp wordt nu verder uitgewerkt. De betrokken partijen zijn in gesprek over de inrichting van het gebied. Er wordt rekening houden met de wensen van de bewoners van de wijk. De verwachting is dat bouwbedrijf Van Wijnen volgend jaar start met de bouw.

Afbeeldingen

0  reacties

Gemeente Súdwest-Fryslân
Marktstraat 15
8601 CR Sneek

Telefoon: 14 0515
E-Mail: info@sudwestfryslan.nl
t.a.v. de heer M. Koekkoek of de heer J. Menage