Wonen in Súdwest-Fryslân

Duurzaam damwand Doltewâl in Workum

Geesje Leemburg June 25, 2018 1116 keer bekeken 0 comments

 Aan de Doltewâl in Workum wordt een deel van de walbeschoeiing vernieuwd. Workum heeft hierbij de primeur in Súdwest-Fryslân, want voor het eerst in deze gemeente wordt dit type hout voor een damwand gebruikt.

Drie keer langere levensduur

Dit hout gaat ongeveer zestig jaar mee. Het hout dat normaal gesproken wordt gebruikt, heeft een levensduur van zo’n twintig jaar. Het hout voor de damwand wordt geleverd door Van Swaay duurzaam hout in Harlingen. Het hout dankt de drie keer langere levensduur doordat het geïmpregneerd is met azijnzuur.  

Duurzaam

Het gebruik van duurzaam hout past heel goed bij de Agenda Duurzame ontwikkeling; Súdwest-Fryslân wil een voorbeeld zijn voor de inwoners bij de overgang naar een duurzame en circulaire samenleving.

Nieuwe bomen

Tegelijk met het vernieuwen van de damwand worden de bestaande bomen weggehaald. De conditie van deze bomen is slecht. In het najaar komen er sierperen voor terug.

Werkzaamheden

De Boer en De Groot Civiele Werken, dat ervaring heeft met dit product, voert het werk uit. De werkzaamheden starten woensdag 20 juni en duren ongeveer drie weken.

0  Comments

Gemeente Súdwest-Fryslân

 

Marktstraat 8

 

8601 CT Sneek

 

 

Telefoon: 14 0515

 
 
 

 

 

 

Cookie settings