Wonen in Súdwest-Fryslân

20 verplaatsbare woningen in Sneek feestelijk opgeleverd

Truus de Vries February 24, 2018 730 keer bekeken 0 comments

Donderdag 22 februari 2018 werden 20 verplaatsbare woningen in de wijk Tinga in Sneek feestelijk opgeleverd. Er was veel belangstelling van nieuwe bewoners en omwonenden. Iedereen wilde graag even binnenkijken in de 'tiny houses'.

Flexibel inspelen op woonvraag

Met de plaatsing van deze woningen spelen corporatie Accolade en de gemeente Súdwest-Fryslân flexibel in op de vraag naar woningen voor kleine huishoudens. De woningen staan hier tien jaar en krijgen dan een nieuwe bestemming. Tien van de twintig woningen zijn voor statushouders. De andere tien voor regulier woningzoekenden. 

Binnenkijken

De nieuwe bewoners konden als eerste binnenkijken in de modelwoning. Geheel ingericht met spullen van kringloopwinkel Omrin. Zij waren enthousiast over hun nieuwe plek. Ook omwonenden en andere bezoekers maakten graag van de gelegenheid gebruik om de ONE-woning van binnen te bekijken. Bezoekers waren verrast over de mooie afwerking en de slimme indeling van de 39 m2.

Planning

Alle woningen zijn verhuurd. De bewoners verhuizen in maart. Bewoners en omwonenden maakten tijdens de aansluitende borrel alvast kennis met elkaar. Dat was een warm welkom. De komende tijd gaan de nieuwe bewoners samen aan de slag met de inrichting van de gezamenlijke openbare ruimte die tussen de woningen ligt.

0  Comments

Gemeente Súdwest-Fryslân

 

Marktstraat 8

 

8601 CT Sneek

 

 

Telefoon: 14 0515

 
 
 

 

 

 

Cookie settings